Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα προπόνησης? ΜΕΡΟΣ Ι: Εξ αποστάσεως


Αρκετοί πιστεύουν ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο ή eBook και έχοντας ένα προπονητηριο είναι δυνατόν να κατέβεις σε αγώνες με ελπίδες διάκρισης. Αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Από την άλλη, θεωρητικά το δεύτερο σκέλος (προετοιμασία μόνο με προπονητηριο) μπορεί να  ισχύει!! Πως γίνεται αυτό?

Το βασικό είναι ένας προπονητής ή γυμναστής ποδηλασίας να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με βάση
  • Τους στόχους σου
  • Το διαθέσιμο χρόνο σου
  • Το σώμα σου

Εφόσον υπάρχει ένα προσωπικό πρόγραμμα και ο ποδηλάτης ακολουθεί τις οδηγίες και υπάρχει επικοινωνία σε εβδομαδιαία βάση με τον προπονητή (εξ αποστάσεως) τότε μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιους στόχους και να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση. Ακόμα μπορεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα να υπάρχουν κάποιες ασκήσεις εκγύμνασης με βάρη ή ακόμα οδηγίες για ποδηλασία στο δρόμο για παράδειγμα 1 ώρα ποδηλασία με βάση τις στροφές και τους καρδιακούς παλμούς.

Κανένα τέτοιο πρόγραμμα δε συγκρίνεται με τη ποδηλασία στο δρόμου με άλλους ποδηλάτες ή προπονητή μιας και το περιβάλλον του προπονητηριου είναι αποστειρωμένο (καιρικές συνθήκες) και επίσης είναι δύσκολο να κατανοηθούν βασικές ποδηλατικές τεχνικές (κίνηση σε γκρουπ, στάση σώματος, εξοικονόμηση δυνάμεων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου