Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εσύ τι είδους ποδηλάτης είσαι?

Διαβάζοντας ένα άρθρο, αναρωτήθηκα πόσο επίκαιρο και διαχρονικό είναι. Ο συντάκτης του αναφέρεται στους ποδηλάτες που συναντά στους δρόμους:

-Οι αργοί. Είναι αυτοί που σίγουρα δεν ασχολούνται με ποδηλατικά φόρουμ ούτε με ανθρακονηματα, γρανάζια σχέσεις κοκ. Είναι οι τύποι που έχουν καλαθάκι με ψώνια στο ποδήλατο, θέλουν να ποδηλατούν για να μη καίνε βενζίνη και κινούνται συνήθως σε ποδηλατοδρόμους. Είναι εκείνος ο παππούς στο χωριό με ποδήλατο που έχει να συντηρηθεί από τον Α παγκόσμιο, η κοπέλα που δε ξέρει ότι τα λάστιχα έχουν σαμπρέλα ή εκείνος ο τύπος που το καλοκαίρι κυκλοφορεί με ψάθινο καπέλο και σαντάλια.
-Οι γρήγοροι ή όπως αποκαλούνται «καγκουρες». Μπορεί να έχουν εκείνο το ποδήλατο διπλής ανάρτησης  αγορασμένο από το σούπερ μαρκετ αλλά τίποτα δε τους εμποδίζει από το να κάνουν τη σούζα τους ή να αλλάξουν τα φρένα με δισκοφρενα που έχουν τεράστιες δισκοπλακες.
-Οι ακτιβιστες. Συντονίζουν τις ποδηλατοπορειες, μαζεύουν λεφτά για τη διάσωση της φώκιας και ποδηλατούν καθαρά και μόνο από συνείδηση.
Οι γκαντζετακηδες. Είναι κυρίως Έλληνες και Ιταλοί. Γνωρίζουν το ακριβές βάρος του πανάκριβου σκελετού που θα βγει στη παραγωγή σε μερικούς μήνες, έχουν gps στο ποδήλατο που «κλειδώνει» 8 δορυφόρους και καταγράφει τη διαδρομή τους αρκεί να μην έχει πρόσβαση το έτερον ήμισυ, έχουν φωτάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φωταγώγηση συναυλίας ή έχουν τρόμπα διπλής ενέργειας με μανόμετρο και οπωσδήποτε από ανθρακονηματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου